fbpx

Verjaardagsfeestje voor 4 jarigen: leuke tips en ideeën

Verjaardagsfeestje voor een kind van 4 jaar? Wat gaat de tijd toch snel. Niet lang geleden was je kind nog maar een baby’tje. Nu gaat hij of zij alweer een jaar naar de basisschool. Maar wat doe je met het verjaardagsfeestje? Hier wat leuke tips en ideeën, die jou als ouder kunnen helpen er een onvergetelijk verjaardagsfeestje van te maken.

Eerste verjaardagsfeestje 4 jarige

Veel ouders organiseren het eerste verjaardagsfeestje als het kind 4 jaar wordt. Het kind zit dan vaak al een tijdje op de basisschool en begint nu echt eigen vriendjes en vriendinnetjes te krijgen. Omdat dit vaak het eerste kinderfeestje is, is het voor ouders best lastig om te bedenken hoe ze dit aan moeten pakken. Ouders vragen zich bijvoorbeeld af:

 • Hoeveel kinderen nodig je uit?
 • Hoe lang duurt een feestje voor een 4-jarige?
 • Wat te doen voor een verjaardagsfeestje van een kind van 4 jaar?
 • Hou ik het verjaardagsfeestje de voor 4-jarige thuis of buitenshuis?
 • Gaan we knutselen of doen we een speurtocht?

Hoeveel kinderen nodig je uit?

Omdat een verjaardagsfeestje heel veel indruk maakt op een kind van 4 jaar, is het aan te raden om het aantal kinderen dat je uitnodigt beperkt te houden tot maximaal 5 of 6 kinderen. Ook voor jou als ouder is dit een mooi maximumaantal, aangezien je al die stuiterende kinderen ook al die tijd bezig moet houden.

Hoe lang duurt een feestje voor een 4-jarige?

Laat het feestje niet langer dan 3 uur duren. Dit omdat het voor een kind van 4 jaar al een behoorlijk indrukwekkende beleving is. Het is dan ook belangrijk dat jij als ouder het feest goed en strak inplant. Neem na het feest ook nog even de tijd om een uurtje met je kind te reflecteren op het feestje, voordat hij of zij gaat slapen. Dit is goed voor de verwerking van al de indrukken van de dag.

Verjaardagsfeestje 4 jarige thuis

Als je ervoor kiest om het verjaardagsfeestje thuis te houden, zal je ervoor moeten zorgen dat de kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen en dat er voldoende activiteiten zijn geplant. Kinderen die zich vervelen kunnen namelijk behoorlijk vervelend worden. Het is de kunst om de kinderen voldoende bezig te houden. Dit kun je het beste doen door ze deel te laten nemen aan activiteiten. Denk hierbij aan het samen versieren van cup cakes, spelletjes doen of door een leuke speurtocht uit te zetten.

Ideeën verjaardagsfeestje 4 jarige thuis:

 • Spelletjes
 • Knutselen
 • Cup cakes versieren
 • Stoelendans
 • Verkleedpartijtje
 • Danceworkshop
 • Piñata
 • Speurtocht

Verjaardagsfeestje 4 jarige buitenshuis

Verjaardagsfeestje 4 jaar, thuis of buitenshuis? Ouders kiezen er vaak voor om het verjaardagsfeestje van de 4-jarige buitenshuis te houden. Er zitten een aantal voordelen aan het buitenshuis houden van een verjaardagsfeestje. Vaak is je huis gewoonweg te klein voor 5 stuiterende kleuters. Buitenshuis hebben ze ook alle ruimte om hun energie kwijt te kunnen. Ook heb je vaak niet de lasten van het achteraf opruimen van je huis.

Ideeën verjaardagsfeestje 4 jarige buitenshuis:

 • Binnenspeeltuin (Monkey Town of Ballorig)
 • Dierentuin
 • Boswandeling
 • Speurtocht

Speurtocht verjaardagsfeestje 4 jarige

Een speurtocht is een hele leuke activiteit voor een kinderfeestje voor een 4-jarige. Zet een parcours uit en laat de kinderen doormiddel van een routekaart, puzzels en opdrachten de speurtocht uitlopen. Aan het einde kun je ze een leuk diploma geven voor het succesvol uitlopen van de speurtocht.

Vind je het als ouder moeilijk om een speurtocht, inclusief alle materialen van A tot Z uit te werken? Dan kun je er ook voor kiezen om een kant en klare speurtocht te kopen. Online worden veel verschillende kant en klare speurtochten te koop aangeboden. Een hele leuke speurtocht voor kinderen van 4 en 5 jaar kun je op deze website vinden, namelijk de Jonah & Nya Speurtocht.

De Jonah & Nya Speurtocht laat kinderen spelenderwijs kennismaken met de natuur en wilde dieren. Samen met Jonah & Nya gaan de kinderen op safari naar het LuLu wildreservaat. Hier komen zij Jordy de leeuw, Noah het nijlpaard, Frank de gorilla en andere dieren tegen. De speurtocht zit boordevol leuke opdrachten en vragen. Iedere voltooide opdracht leidt tot een nieuw stukje van de puzzel, die uiteindelijk in elkaar gezet moet worden. Is dat gelukt? Dan krijgen de kinderen een diploma.

 

Verjaardagsfeestje voor een kind van 4 jaar? Wat gaat de tijd toch snel. Niet lang geleden was je kind nog maar een baby’tje. Nu gaat hij of zij alweer een jaar naar de basisschool. Maar wat doe je met het verjaardagsfeestje? Hier wat leuke tips en ideeën, die jou als ouder kunnen helpen er een onvergetelijk kinderfeestje van te maken.

Verjaardagsfeestje voor een kind van 4 jaar? Wat gaat de tijd toch snel. Niet lang geleden was je kind nog maar een baby’tje. Nu gaat hij of zij alweer een jaar naar de basisschool. Maar wat doe je met het verjaardagsfeestje? Hier wat leuke tips en ideeën, die jou als ouder kunnen helpen er een onvergetelijk kinderfeestje van te maken.

Kant en klare speurtocht

Hey jij daar,

Wil jij graag genieten van een mooi aanbod? 

10€ korting

Schrijf je nu in en ontvang uw korting code onmiddellijk